Conexiuni

O sursă de încredere

Revista Conexiuni este o revistă cu, pentru și despre studenți care privesc spre absolvire şi creştere personală. Le-am dedicat acest spațiu online pentru că am observat că peste tot se vorbește enorm despre tineri (în special studenți/absolvenți), dar niciodată nu li se dă cuvântul. S-au făcut fel de fel de comparații între generații (X cu Y…Y cu C și așa mai departe) dar despre generația C nu se știe decât ce spun celelalte generații. Ce înseamnă să creşti în noul mileniu? Ce își doreşte o generație care a crescut odată cu Internetul, și care privește lumea printr-o altă prismă? În ce mai crede o generație care trăiește în mijlocul unei schimbări continue? Ce mai speră? Cât de deschisă este către viață și către iubire? La aceste întrebări, generația X/Y poate răspunde doar cu presupuneri. Așadar, generația C are cuvântul.

Cuvântul scris – și mai ales cel scris în online - are o altă putere de manifestare decât cuvântul rostit. Scrisul autentic este o îndemânare rară, care permite celor care îl practică perseverent nu numai să învețe enorm (pentru că a scrie despre ceva înseamnă a descoperi, a cunoaște și a înțelege acel ceva – ceea ce de multe ori, prin vorbire, nu se întâmplă) ci și să se autodescopere. Scrisul poate fi calea prin care să înflorească “lotusul cu o mie de petale”, ființa umană în desăvârșirea ei.

Pregătind materialele pe care publicul le va vedea de-abia de acum încolo, am avut senzația aproape materială a unui cor cu tonuri înalte, deosebit de frumos. Cum se întâmplă să fiu pentru o vreme dirijorul acestui cor :) am fost prima care am avut privilegiul de a-l auzi. De acum, însă, urmează ca publicul să vadă această colecție de autori tineri măcar o dată pe săptămână…și am încredere că talentul lor va duce până la capăt această prezentare.

Diana-Maria Cismaru

Subscribe to email feed

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Twitter updates

No public Twitter messages.