Conexiuni

O sursă de încredere

Un nou început, o nouă reușită

De multe ori, spunem „nu” anumitor provocări, noilor începuturi, lucrurilor care nu se află în zona noastră de confort, sau care sunt noi, ca mai apoi, dacă ne răzgândim, să observăm că a fost una dintre cele mai bune alegeri sau că a fost o zi foarte  frumoasă şi ne-ar fi părut rău dacă am fi rămas la prima alegere.

Cam aşa s-a întâmplat şi în cazul meu, când am vrut să mă angajez. Nnu eram tocmai sigură că pot face faţă şi cu un job şi cu mersul, regulat, la masterat. Era cu atât mai greu,  deoarece sunt o fire perfecţionistă, îmi place să fac totul cât mai bine şi să nu neglijez niciun asepct al muncii mele. Mi-am dat seama că va fi greu, dar trebuia să schimb ceva în viaţa mea. După lungi căutări a unui job, mai mult sau mai puţin perfect, am aflat despre un internship, plătit, într-o agenţie de publicitate,  care era în domeniul în care vreau să activez, social media. Chiar dacă îmi doream un job stabil, am hotărât să aplic şi la acest internship, pentru cumularea de experienţă şi pentru a vedea cum se lucrează într-o agenţie. Zis şi făcut! Am aplicat CV-ul, am mers la interviu şi am fost primită în agenţie, pentru o perioadă de o lună şi jumătate, împreună cu alte 5 persoane.

Fiecare ne-am preluat atribuţiile, eu având trei firme de gestionat, în social media, pe care le-am preluat de la o fostă angajată. După aproximativ două săptămâni, de la începerea internship-ului, şeful nostru vine, foarte fericit, şi mă felicită pentru reuşitele mele spunând că am reuşit să fac o treabă foarte bună pentru două firme care nu mai voiau să colaboreze cu agenţia noastră. Acesta a fost foarte mândru de mine şi mi-a spus că cele două firme vor să prelungească, acum, contractul. Totul a venit pe neaşteptate, pentru mine, deoarece nu ştiam că cele două nu mai doreau colaborarea cu agenţia noastră şi că nu au fost mulţumite de serviciile fostei angajate. Satisfacţia a fost şi mai mare, a doua zi, când s-a organizat un concurs între interni, iar eu am câştigat. Este foarte plăcut când meritele îţi sunt apreciate, se mai diminuează toată munca şi stresul pe care îl înduri. Totul a fost foarte bine, chiar dacă sarciniile pe care trebuia să le realizez erau tot mai multe şi, întotdeauna, rămâneam peste program pentru a termina treaba.

Trebuie să  spunem „da” anumitor provocări,  să ieşim din zona de confort şi vom afla că este mai bine în afara ei, că poţi face multe lucruri pe care nu credeai că le poţi face. Lucrurile noi nu înseamnă ceva rău, din contră. Pentru a avea succes trebuie să te remarci într-un domeniu, să depui efort, să vrei, cu adevărat, să faci bine toate lucrurile, să atingi perfecţiunea. Pentru mine, acest început mi-a adus beneficii, experienţă, responsabilitate, prieteni şi mi-a arătat că mă pot descurca în situaţii dificile. Orice astfel de oportunitate trebuie privită cu entuziasm, mai ales când putem învăţa din aceste experienţe. (Sursa foto: http://www.ososimpletechnologies.com/2013/04/tips-enjoying-success-affiliate/)

Tatiana-Alexandra Vică

 

Comments are closed.

Subscribe to email feed

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Twitter updates

No public Twitter messages.