Conexiuni

O sursă de încredere

Simona Halep, model pentru tineri

Există vreunul dintre voi care nu a auzit de Simona Halep? Mi-e greu să cred! Când spui Simona Halep, spui în primul rând România, apoi tenis, generația ’91, tânăr valoros, muncă, perseverență, sacrificii și nu în ultimul rând… succes.

Trebuie să declar de la bun început faptul că mă număr printre fanii înrăiți ai acesteia. Îi urmăresc cu mare plăcere meciurile, oriunde aș fi și la orice oră, pentru că nu vreau să ratez vreun turneu la care participă. Se întâmplă să mă trezesc și noaptea ca s-o urmăresc, în fond asta face un fan adevărat!

A ajuns în elita mondială a tenisului feminin, după ani și ani de muncă în care și-a pus pasiunea pe primul loc. La aproape 24 de ani este un exemplu de dăruire, ambiție, perseverență și o consider reprezenta unei generații.

Dincolo de a fi cea mai apreciată sportivă din România în acest moment, fără să exagerez, cred că este și unul dintre cei mai iubiți români. Este brand ambassador-ul țării noastre în toată lumea.

Mi se pare extraordinar faptul că, după ce oamenii au ajuns s-o cunoască și s-o aprecieze, tot mai mulți copii și adolescenți i-au urmat pasiunea. Tinerii de-o seamă cu ea, iar aici mă includ și pe mine, au descoperit o mare valoare care îi inspiră. În vremurile și în societatea dificilă în care trăim, exemplele de performanță, moralitate și cinste nu se găsesc la tot pasul.

Un alt lucru demn de admirat mi se pare faptul că a reușit să îi unească pe români, iar acesta este, poate, unul dintre cele mai importante lucruri. Oriunde se duce, românii sunt alături de ea și o susțin. Oamenii s-au unit datorită unui seamăn de-al lor!  Și avem atât de mare nevoie de astfel de exemple care să ne reamintească că suntem un popor de oameni frumoși, ambițioși și performanți.

Simona Halep demonstrează că noi, tinerii din Români, avem un potențial fantastic, că nu ne lipsesc ambiția și dorința de succes. Dacă ea a putut, fiecare dintre noi poate. Niciodată nu este prea târziu ca să ne mobilizăm, să găsim noi pasiuni pe care să le fructificăm. Reușita se obține muncind din greu, indiferent că e vorba de școală, job sau sport.

Halep este un model de tânăr care dovedește faptul că succesul nu e ceva la care poți doar să aspiri, ci și să îl dobândești. Pentru asta trebuie să muncești, să muncești și… iar să muncești.

Și dacă nu îți iese din prima, mai încearcă o dată. Pentru visul tău merită să lupți!(Sursa foto: www.gettyimages.com)

Marius Marin

Comments are closed.

Subscribe to email feed

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Twitter updates

No public Twitter messages.