Conexiuni

O sursă de încredere

8 lucruri de făcut în Bucureşti

 Nu de puţine ori ni se întâmplă să ne plictisim sau să ne dorim să ieşim în oraş, dar să nu ştim unde sau ce să facem. Cu toate că Bucureştiul dispune de multe locuri frumoase, tinerii aleg, de cele mai multe ori, să meargă în aceleaşi locuri, fără a lua în calcul şi alte alternative. Centrul Vechi este exemplul cel mai elocvent. Acesta este „împânzit”, zilnic, de foarte mulţi tineri care aleg această zonă doar pentru că este cunoscută, se află în centrul oraşului, şi este un loc cool, în care este aproape imposibil să nu te întâlneşti cu cineva cunoscut. Însă, pe lângă terasele pline şi aglomeraţia din Centrul Istoric, se află şi alte locuri care chiar merită vizitate, sau lucruri interesante, pe care le poţi face în Bucureşti. Iată câteva sugestii:

 • Mergi la muzeu! Există un număr impresionant de muzee pe care le poţi vizita. Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Muzeul Satului, Muzeul Naţional de Istorie şi multe alte muzee se află pe străzile Bucureştiului şi aşteaptă să fie descoperite.
 • Vizitează Observatorul Astronomic! Atât pe parcursul zilei, cât şi în timpul nopţii, poţi observa secretele cerului. Ai ocazia de a vedea planetariul, fazele lunii, stele căzătoare, eclipse şi tot ceea ce ţine de astronomie.
 • Închiriază, gratuit, o bicicletă! În Parcul Herăstrău, Piaţa Charles de Gaulle şi în Parcul Tineretului poţi beneficia de o plimbare cu bicicleta, pe baza unui act de identitate.
 • Mergi la ceainării! Exsite atâtea ceainării frumoase, în zone liniştite, în care ambianţa şi băutul ceaiului te vor relaxa şi îţi vor da o stare aparte. Poţi încerca: Ceainăria Bohemia, Joie de Vivre, InfiniTea etc.
 • Mergi la film, teatru, operă sau la concerte! Sigur vei găsi un film, o piesa de teatru sau un concert la care să mergi, alături de prieteni.
 • Încearcă experienţa Escape Room! Acestea sunt jocuri reale, în care ai la dispoziţie 60 de minute pentru a evada dintr-o cameră plină de indicii şi informaţi care te vor ajuta să descifrezi misterele şi să ieşi din încăpere. Acestea se pot juca în grup şi sunt interactive, îţi pun minte la contribuţie şi sigur te vei distra, împreună cu prietenii.
 • Vânează evenimente! Existe o mulţime de evenimente despre care nu ştim că urmează să se desfăşoare şi care pot fi interesante. Multe dintre acestea sunt gratuite şi, cu siguranţă, ne vor alunga plictiseala.  Caută pe Google evenimentele ce urmează să se desfăşoare şi distreaza-te împreună cu prietenii.
 • Joacă Board Games! Aminteşte-ţi de jocurile copilăriei şi distreaza-te cu prietenii. Există localuri în care te poţi juca board games poţi savura ceva de băut: Journey Pub, Ludic, Alandala etc.

Acestea sunt câteva metode de alungare a plictiselii. De asemenea, majoritatea dintre acestea se pot realiza cu un buget mic, mai ales în cazul studenţilor care beneficiază de reduceri, pe baza carnetului de student. Încercaţi lucruri noi şi alungaţi monotonia!

Tatiana Alexandra Vică

Comments are closed.

Subscribe to email feed

 • RSS
 • Facebook
 • Twitter

Twitter updates

No public Twitter messages.