Conexiuni

O sursă de încredere

5 aplicații mobile care te ajută să te organizezi

Să fii tânăr, student, într-un oraș nou, înconjurat de oameni pe care nu-i cunoști, trebuie să fie cel puțin dificil să te organizezi și să nu uiți de vreun proiect de terminat la termen sau de o conferință la care vrei să participi. Însă, partea bună este că acum avem foarte aplicații care funcționează pe majoritatea telefoanelor mobile (cu sistem de operare iOS sau Android).

  1. Wunderlist

Această aplicație este probabil cel mai bun ajutor în a-ți face liste: poți crea de la liste de cumpărături la liste de proiecte pentru facultate, pe care le poți grupa în dosare și chiar le poți împărți cu colegii, doar pe baza adresei de email. Aplicația are atât versiune mobilă, cât și online pentru browser și program de descărcat pe calculatorul personal și se poate folosi gratuit în oricare dintre moduri.

  1. Google Calendar

Google are numeroase aplicații utile, printre care se numără și Calendarul. După cum sugerează și numele, îți poți planifica activitățile și poți avea o imagine de ansamblu asupra programului tău. De asemenea, îl poți împărtăși și cu alții, pe baza adresei de gmail. Partea grozavă la această aplicație este că poți selecta reminder atât email sau mesaj pop-up, cât și sms pe mobil.

  1. Pocket

Internetul ne oferă o multitudine de informații de interes pentru noi, însă nu avem mereu timp să citim sau să urmărim materialul respectiv. Însă, cu un singur click, le putem salva și grupa după domenii, apoi reveni la ele oricând ne dorim, de pe calculator sau mobil.

  1. Easybib

Easybib este o aplicație foarte folositoare pentru lucrările academice pe care le ai de scris. Prin simpla scanare a codului de bare al cărții, poți obține referințele academice instant. În plus, poți alege stilul de redactare: MLA, APA sau Chicago, în funcție de cerințe!

  1. Prezi

Prezi, cunoscut și ca o altă versiune a PowerPoint, este o variantă mai accesibilă în care poți crea prezentări. Dacă prima aplicație nu a funcționat și ți-ai amintit pe ultima sută de metri de o prezentare, o poți face foarte rapid de pe telefon. În plus, prezentarea ta va arăta la fel oricând, de pe mobil, online sau descărcată, și nu vei mai avea probleme de font sau de aranjare în pagină, în cazul în care prezentarea ta powerpoint este salvată în altă versiune decât cea din calculatorul de pe care prezinți.

Cu toate aceste aplicații care ne salvează timp și ne ajută să ne organizăm, este dificil să ne imaginăm cum am fi rezistat înconjurați de atâtea informații, însă fără unelte care să ne faciliteze lucrul. (Sursa foto: http://blog.ntelos.com)

Gabriela Deleanu

Comments are closed.

Subscribe to email feed

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Twitter updates

No public Twitter messages.