Conexiuni

O sursă de încredere

7 filme care pot fi lecții de viață

Știm cu toții că viața bate filmul, dar sunt momente în care un film îți poate schimba perspectiva despre viață. De aceea am ales să compun o lisă de șapte filme motivaționale pentru studenții în căutarea drumului în viață… și pentru cei care nu au ce să facă în timpul liber.

Prima dată m-am gândit să fac un top, dar am avut în vedere faptul că perspectivele diferă pentru fiecare persoană, așa că puteți să le ordonați în funcție de importanța pe care o au pentru voi.

 

  1. Sub aceeaşi stea (The fault in our stars) este povestea a doi adolescenți, ambii bolnavi de cancer. Hazel Grace este o tânără de 16 ani care a supraviețuit cancerului în fază terminală a cărei viață este dominată de depresie. Ea îl întâlnește pe  Augustus Walters care o va face să înțeleagă că viața nu este un lung șir de evenimente triste, că poți fenta moartea prin fericire.
  2. Yes man- „Spui NU vieții și prin urmare, nu trăiești” este fraza care l-a făcut pe negativistul Carl Allen să spună mai des DA. Un tip comod și speriat să încerce lucruri noi, spune mereu NU propunerilor, de aceea viața lui este monotonă. Însă, de când a fost convis să accepte, totul s-a schimbat total: face bunjee jumping, învată coreeană și își face până și o iubită.
  3. Adio, Lenin! (Good bye Lenin!) prezintă două realități diferite derulate în același timp. În 1989, mama lui Alex, susținătoare a comunismului intră în comă. Între timp, zidul Berlinului cade, iar germanii din est sunt liberi sa treacă în Germania democrată. În timpul globalizării noii Germanii, mama lui Alex se trezește din comă, însă starea ei este foarte fragilă și nu trebuie să fie expusă niciunui șoc. Băiatul se străduiește să arate totul ca în perioada comunistă, deși produsele germane au fost înlocuite cu mărci internaționale. Încercând să o protejeze pe mama sa, Alex trece prin multe întamplări comice. Acest film demonstrează că oamenii au viziuni diferite asupra vieții și se raportează diferit la lume în funcție de experiențele pe care le-au trăit.
  4. De ce eu?este un film românesc apărut în anul 2015 în regia lui Tudor Giurgiu, inspirat din fapte reale. Cristian este un tânăr procuror căruia îi este oferit un caz complicat de corupție. Încercând să rezolve cazul și să arate adevărul, tânărul este împiedicat de șeful său, însă nu vrea să renunțe. Astfel, intră într-o tumultoasă luptă pentru justiție, pe care însă nu o va câștiga. Am ales acest film pentru că ne arată că trebuie să luptăm pentru convingerile noastre și arată o situație care, din păcate, este încă întâlnită în România.
  5. Pianistul(The Pianist) este un film emoționant despre drama unui pianist polonez de origine ebraică în timpul ocupației naziste din Polonia. Wladyslaw Szpilmann este despărțit de familia sa și reușește să supraviețuiască atacurilor naziste. Paradoxal, este ajutat de un ofițer german, care este încântat de talentul pianistului. Pe lângă faptul că acest film arată cât de importantă este lupta pentru viață, este și o adevarată lecție a stereotipurilor negative.
  6. O săptămână (One Week) este un alt film despre cancer. Spre deosebire de filmul Sub aceeași stea, acesta redă povestea unui bărbat de 25 de ani cu 10% șanse de supraviețuire. În loc să urmeze tratamentul, Ben se hotărăște să trăiască fiecare zi cu intensitate. Astfel, își cumpară o motocicletă și pleacă într-o călătorie. Întâlnește multi oameni care îl fac să realizeze că până acum nu a trăit așa cum ar fi vrut.
  7. August Rush este porecla pe care negustorul din New York i-o dă lui Evan Taylor, copilul care pleacă de la orfelinat în căutarea părinților săi. Ajuns în marea metropolă, Evan este obligat să câte pentru bani. Deși nu știa să cânte la chitară, el folosește intrumentul într-un mod nou și reușește să își valorifice talentul. Fuge la o biserică, unde îi impresionează pe toti cu talentul lui și îl înscriu la școala de muzică Julliard. Evan ajunge să cânte în orchestra Filarmonicii din New York, iar muzica îl reunește cu părinții lui.

Lista filmelor motivaționale poate continua, însă eu am să mă opresc aici și vă las pe voi să vă gândiți la filme care v-au inspirat, motivat sau v-au învățat ceva folositor în viață.(Sursă imagine: https://www.pinterest.com/pin/139048707218747428/)

Raluca Alexandra Petcu

 

Comments are closed.

Subscribe to email feed

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Twitter updates

No public Twitter messages.