Conexiuni

O sursă de încredere

Pași spre leadership

Ne dorim să fim din ce în ce mai buni. Să ne facem remarcați pentru abilitățile noastre. Să primim aprecieri. Să avem satisfacție pentru munca pe care o depunem. Să știm că reușim să inspirăm oamenii din jurul nostru. Ne place să fim lideri. Nu toți putem fi buni în conducere, însă cei care sunt înnăscuți cu acest spirit trebuie să lupte zi de zi pentru a-l fructifica. Asta pentru că îți poți construi treptat toate capacitățile care se află în spatele unui lider. Dacă te mulțumești cu statutul de simplu angajat, doar pentru că nu ai curajul necesar de a face un pas în față, ar trebui pe lângă voința ta să beneficiezi și de puțin ajutor. Pe lângă oamenii care au deja experiență în leadership, trebuie să conștientizezi faptul că TU poți fi un profesor extrem de bun. Asta dacă adaugi pe listă câteva elemente cheie precum ambiția, puternica motivație, perseverența, răbdarea și nu în ultimul rând entuziasmul.

Un prim pas în educarea ta spre leadership și de ce nu spre succesul mult visat este să fii gata să primești un sfat din partea oricărei persoane. Participă la evenimente pe această tematică. Interesează-te ce traineri există în această sferă și nu pierde nicio ocazie de a-i asculta. Vei rămâne surprins de câte lucruri poți învăța în câteva ore de la adevărați profesioniști. Fă-ți de acasă o listă cu întrebări și pune-ți în geanta pentru eveniment și doza de ”tupeu” necesar pentru ați completa absolut toate răspunsurile. Cu siguranță vei ajunge acasă foarte mulțumit de propria persoană și vei avea un prilej bun pentru un nou start.

Noi îți vom enumera câțiva traineri, antreprenori și public speakeri din România care de-a lungul timpului s-au făcut auziți în sfera dezvoltării personale. Așa îți va fi mai ușor să asociezi aceste persoane cu unele evenimente la care ești invitat și totodată vei în ce loc să cauți informații valoroase. Ordinea este una aleatorie și totodată nu sunt toate numele pe această scurtă listă.

Andy Szekely – antreprenor, speaker, autor.

Paul Ardeleanu – speaker, trainer, couch.

Paul Olteanu – senior trainer, couch.

Lorand Soares Szasz – trainer, speaker, antreprenor.

Amalia Sterescu – public speaker internațional, consultant senior în afaceri.

Nicu Zegheanu – trainer, consultant, speaker.

Eusebiu Burcaș – antreprenor, trainer, investitor.

Monica Ion – trainer internațional, couch.

Dragoș Stoian – public speaker, trainer, blogger.

Suta Anda- couch

Acestea sunt doar 10 nume alese în funcție de popularitate, evenimente interesante la care au fost invitați, proiecte frumoase derulate, cu scopul de ați facilita demersul spre alegerea celor mai bune surse pentru a te încărca  cu informații de calitate. Îndrăznește să fii și tu lider, învățând de la cei mai buni. Citește blogguri pe tematici precum leadership, bussines, dezvoltare personală, stil de viața ș.a. Ele pot fi sursa de inspirație zilnică. Dimineața, atunci când îți bei cafeaua studiază un articol care fără să știi va face ca ziua ta să înceapă cu dreptul. De asemenea te poți încărca cu o energie specifică, urmărind discursuri motivaționale ținute de persoane cu diferite ocupații, diferite vârste, diferite țări. Majoritatea au auzit de TedX, însă în cazul în care nu ai auzit până acum, te invit să cauți pe Google. Nu vei rămâne indiferent la pontul pe care ți l-am dat.

Fiecare lucru mărunt, începând cu locurile în care mergi, oamenii de care ești înconjurat, cărțile pe care le citești, lucrurile pe care le privești, îți pot influența viața într-un mod pozitiv. Dacă vrei să lași o amprentă în urma ta, să fii fericit cu tine însuți, învață cum să te autoeduci. Nu este atât de greu pe cum pare. Problema este amânarea! Încetează să mai amâni momentul în care vei lupta pentru succesul tău. Pune-ți câteva obiective statornice și lansează-te!

Arina Baston

Comments are closed.

Subscribe to email feed

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Twitter updates

No public Twitter messages.