Conexiuni

O sursă de încredere

Studenții de azi, antreprenorii de mâine

Am vorbit despre antreprenoriat cu Alexandru Ghiță, student în anul al III-lea la Facultatea de Matematică și Co-fondator/CEO al StundLand, „tărâmul studenției”, așa cum îl numește el. Alex este o persoană pasionată de antreprenoriat, perseverent, foarte implicat în munca pe care o depune și totodată creativ. De la prea multă muncă, el spune că e „în vizită în viața personală”. S-a bucurat că am arătat interes față de proiectul lui și mi-a raspuns cu deschidere la întrebări.

Ce te-a determinat să devii antreprenor?

La 15 ani am început să muncesc și bineînțeles că mi-am luat țepe și nu mi-a plăcut să fiu subordonat. Mi-am propus ca într-o zi să am eu „chestia” mea. În anul I de facultate, în vacanță am fost la o școală de vară în domeniul antreprenoriatului. Acolo m-am întâlnit cu  câțiva oameni cu care în clipa de față sunt partener de bussiness. Acolo am format o echipă și am avut de făcut o idee de bussiness peste noapte. Am luat locul 2 pe ea. După școala de vară am fost recrutat de Centru pentru Dezvoltare București, iar aici s-a născut ideea StudLand. Cu ocazia asta am plecat în conferințe de bussiness și la alte școli de vară în programe de formare profesională.

Poți să îmi spui ce însemnă la exact StudLand? Cu ce se ocupa? Care sunt scopurile?

StudLand e versiunea „premium” a unui website pentru studenți , de fapt e mai mult de atât. Pe lângă faptul că aducem toate evenimentele studențești  sub o formă mult mai plăcută decât ce găsești pe alte site-uri de profil, gasești articole relevante scrise de noi. În curând o să facem și câteva emisiuni proprii… ne ocupăm de tot ce înseamnă studenție. În plus vom lansa un card de reduceri pentru studenți, cel mai probabil în februarie sau martie, pentru o gamă largă de nevoi.

Ai avut un îndrumător sau un mentor pentru acest proiect?

Am avut mai mulți mentori, unul dintrei ei îmi este mai apropiat. El este cel care ne-a dat o mare parte din ideea StudLand-ului, iar noi am continuat-o și am dus-o la un nivel mult mai mare. Una dintre persoanele care m-au îndrumat este din domeniul antreprenoriatului, el a creat și a evoluat o comunitate de IT „Sovinator”,iar acum are un AfterSchool.

Care sunt perspectivele tale de viitor? Ce plănuiești pentru următorul an?

Anul viitor o să fim „pe buzele tuturor studenților”, o să devenim un soi de televiziune online, iar când vei spune StudLand vei știi clar că suntem noi, nu o să mai existe confuzii. Peste 2 ani o să mai deshidem un sediu într-un alt oraș.

Ai vreun sfat pentru cei ce vor să facă antreprenoriat?

„Dacă nu au stomacul rezistent să nu se apuce”. Antreprenoriatul e un stil de viață, nu aș putea să dau un sfat cuiva. Trebuie să fie tare, să fie descurcăreț, te lovești de fel și fel de probleme, iar când vrei să rezolvi una mai apar zece. E destul de complicat cu viața personală, dacă nu ești dispus să faci sacrificii în sensul acesta nu ai ce căuta în acest domeniu. De exeplu, când ești angajat ai un program stabil, eu vin mai devreme ca angajații, trebuie să îi verific, iar după ce ei pleacă acasă eu ramân și mâ gândesc: ce au făcut bine, ce n-a fost bine, de ce au fost „botoși” astăzi, cum să fac lucrurile mai bine. Trebuie să fii super dedicat dacă vrei să faci treabă bună.

Dacă Alex v-a lăsat o impresie bună și sunteți interesați să aflați mai multe despre proiectul lui, vă invit să vizitați site-ul http://studland.ro/ și pagina de Facebook https://www.facebook.com/studland.ro.(Sursa imaginii: http://aser.ro/index.php/2015/10/23/studland-ro-studentia-ta-incepe-cu-noi/)

Raluca Alexandra Petcu

Comments are closed.

Subscribe to email feed

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Twitter updates

No public Twitter messages.