Conexiuni

O sursă de încredere

Vlogging în România?

In zilele noastre, nu e deloc greu să devii o voce demnă de luat în seamă, pe internet. Fie ca faci asta printr-un blog, printr-un podcast sau un clip video, mesajul tău este foarte ușor de accesat de către oricine și din orice colț al planetei.

YouTube a ajutat foarte mult la expansiunea fenomenului de video blogging  sau – vlogging și a oferit multora șansa de a ajunge celebrități pe internet peste noapte. Chiar dacă într-o doză mai mică, chiar și în România există destule persoane care creează material de divertisment, material mai serios sau care pur și simplu își prezintă talentul pe internet.  Chiar dacă nu toți dispun de echipament de foarte bună calitate sau nu se pricep atât de bine la parțile mai tehnice ale realizării de materiale video, oamenii pasionați și talentați reușesc să aibă succes chiar și la noi.

Cel mai cunoscut și faimos vlogger roman este Mikey Hash.Pe Facebook are 275k de fani, iar pe canalul lui de Youtube are 386k. Mikey prezintă Internațiunii clipuri funny de pe net, pe care le comentează și le interpretează. Mai mult, Mikey a fost co-optat de Mihai Bendeac pentru noua emisiunea iComedy.

Tequila sau Bianca Adam este o vloggeriță din Craiova care a reușit să strângă 147k subscriberi pe Youtube și in jur de 50k de subscriberi pe Facebook. Bianca are o interacțiune puternică cu fanii, de unde și episoadele cu Adevăr și Provocare. Vlogul ei este o combinație intre video blogging și diferite sketch-uri amuzante.

Mihai Zmenta este un tânăr din Vatra Dornei care a reușit să strângă 150k de fani pe Youtube dar și 100k Likes pe pagina de Facebook în doar un an de activitate. Mihai comentează săptămânal diversele trenduri care ne stârnesc reacții amuzante.

Codrin Bradea are probabil cel mai controversat vlog dintre toate. Și nu din cauza vlogului propriu zis, ci din cauza desenelor animate pe care le dubleaza într-o modalitate NSFW. Indiferent de cantitatea de înjurături pe care o pune peste niște desene animate, să faci 1,3 milioane de vizualizari la un clip, în România, este o realizare. Să nu mai vorbim de cei 144k de abonați pe Youtube și 85k de fani pe Facebook.

Nimic Nou este o producție Sector7, pe care sigur îi știți, fiind printre primii care s-au apucat să facă umor și să îl pună pe net. Show-ul merge bine având în medie 70k vizualizari per episod. Despre ce e vorba? Despre videouri funny de pe net, desigur. Și comentate de un stand-up comedian.

Deși acest trend al vlogging-ului este la început la noi în țară, se întrevăd deja niște trenduri ascendente pe viitor și se zvonește chiar că va înlocui blogging-ul clasic.

Alina Socaci

Comments are closed.

Subscribe to email feed

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Twitter updates

No public Twitter messages.